Η kIEFER ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής μονάδας βιοαερίου ισχύος 500 kW στην Αμφιλοχία

Η kIEFER TEK Ε.Π.Ε. θα υλοποιήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την εγκατάσταση, τη σύνδεση και τη θέση σε λειτουργία του έργου, αναλαμβάνοντας να παραδώσει το έργο «με το κλειδί στο χέρι». Για την προμήθεια του τεχνολογικού εξοπλισμού θα συνεργαστεί με τη γερμανική εταιρεία BioConstruct GmbH, η οποία κατέχει καταξιωμένη θέση στην ευρωπαϊκή αγορά και αποτελεί ήδη σταθερό συνεργάτη της kIEFER TEK Ε.Π.Ε. στην κατασκευή μονάδων βιοαερίου στην Ελλάδα.

Στη συγκεκριμένη μονάδα θα πραγματοποιείται παραγωγή βιοαερίου από αναερόβια χώνευση οργανικών αποβλήτων (κοπριά κτηνοτροφικών μονάδων) και οργανικών καλλιεργειών (ενσιρώμα καλαμποκιού). Στη συνέχεια το παραγόμενο βιοαέριο θα χρησιμοποιείται ως καύσιμη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα παρέχεται στο δίκτυο. Επιπλέον, από την παραγωγική διαδικασία της εξεταζόμενης μονάδας θα παράγεται θερμική ενέργεια καθώς και οργανικό λίπασμα υγρής και στερεάς μορφής. Με αυτό τον τρόπο ο ολικός συντελεστής απόδοσης αναμένεται να ξεπεράσει το 80%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προμήθεια των πρώτων υλών θα πραγματοποιείται από τους αγρότες και κτηνοτρόφους της γύρω περιοχής, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο σημαντικά την τοπική αγροτική οικονομία.

Με την κατασκευή της εν λόγω μονάδας, η  kIEFER TEK Ε.Π.Ε. συνεχίζει την διαρκώς ανερχόμενη πορεία της στον χώρο της κατασκευής σταθμών παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές. Η εταιρεία διαθέτει  ήδη καταξιωμένη εμπειρία στην κατασκευή μονάδων βιοαερίου και βρίσκεται στο στάδιο σχεδιασμού αρκετών ακόμα έργων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.kiefer.gr.

 

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

Ρίκια 1MW

Ρίκια 1MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1000 kW. Bρίσκεται στoν Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και παράγει ετησίως 1353 kWh/kWp. Όνομα

Keep & Pick 0,7MW

Keep & Pick 0,7MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 700kWp. Bρίσκεται στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Μαρκοπούλου του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και παράγει ετησίως

elΕλληνικά