Παρέμβαση Φάμελλου υπέρ Ρουβά για την επένδυση στο βιοαέριο

Παρέμβαση υπέρ του γνωστού τραγουδιστή και παρουσιαστή Σάκη Ρουβά, που προωθεί επενδύσεις στο βιοαέριο, έκανε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος ανακοίνωσε πως έχει ζητήσει από την τοπική αυτοδιοίκηση της Ηπείρου να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ώστε να προχωρήσει η επένδυση, εντός του πλαισίου της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ο Σάκης Ρουβάς πήγε προ ημερών στην Περιφέρεια Ηπείρου προκειμένου να πείσει τη διοίκηση να αδειοδοτήσει πέντε μονάδες βιοαερίου και παραγωγής ενέργειας μέσω της επεξεργασίας κτηνοτροφικών αποβλήτων στην περιοχή. Πρόκειται για μονάδες που στηρίζονται στα απόβλητα χοιροτροφείων και θα λειτουργούσαν στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

Ομως η Περιφέρεια δεν εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους και ο δημοφιλής τραγουδιστής και παρουσιαστής έφυγε από τις συναντήσεις με άδεια χέρια. Στην Περιφέρεια Ηπείρου θεωρούν πως δεν υπάρχουν οι χώροι στους οποίους θα διατίθεται το υποπροϊόν από τη λειτουργία των συγκεκριμένων μονάδων βιοαερίου.

Ο Σάκης Ρουβάς φαίνεται, πάντως, πως εξασφάλισε τη στήριξη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος. Ο κ. Φάμελλος τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχε συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες της Ηπείρου και εκπροσώπους της εταιρίας kIEFER TEK που προωθεί την επένδυση.

Πηγή: Δημοκρατία

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

Ρίκια 1MW

Ρίκια 1MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1000 kW. Bρίσκεται στoν Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και παράγει ετησίως 1353 kWh/kWp. Όνομα

Keep & Pick 0,7MW

Keep & Pick 0,7MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 700kWp. Bρίσκεται στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Μαρκοπούλου του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και παράγει ετησίως

elΕλληνικά