Ένα βήμα πριν την κατασκευή τα νέα φωτοβολταϊκά της Ένωσης Αγρινίου

Το επενδυτικό πρόγραμμα των νέων φωτοβολταϊκών της Ένωσης Αγρινίου προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και πλέον εισέρχεται στο τελικό στάδιο, προ της έναρξης της κατασκευής των πάρκων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Ο Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και οι Ενεργειακές Κοινότητες που έχει συγκροτήσει υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση για τα panels, τα οποία, μάλιστα, θα είναι τα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα. Η σύμβαση υπεγράφη με την JinkoSolar, εταιρεία που θεωρείται κολοσσός στον τομέα και που κατά το προηγούμενο έτος τα δικά της panels ήταν εκείνα που είχαν σε παγκόσμιο επίπεδο τη μεγαλύτερη παραγόμενη ισχύ.

Υπενθυμίζουμε ότι στα νέα φωτοβολταϊκά έργα, επένδυση της τάξης των 90 εκατ. ευρώ, μετέχουν περί τις 500 οικογένειες Αιτωλοακαρνάνων. Το ετήσιο όφελος απ’ τα νέα φωτοβολταϊκά υπολογίζεται σε περίπου 14 εκατ. ευρώ, ποσό που επίσης θα ενισχύει κατ’ έτος την τοπική οικονομία.

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής και εντός του έτους, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα γίνει η σύνδεση.

Τα έργα ΑΠΕ της Ένωσης Αγρινίου είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε να αποτελέσουν πυρήνα αναζωογόνησης της τοπικής οικονομίας συνολικά, με κάλυψη τοπικών αναγκών, με νέες θέσεις εργασίας και με διάχυση του παραγόμενου πλούτου.

Στην ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, με επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ενέργεια και με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών-μετόχων, έχουμε θέσει γερά τα θεμέλια για το μέλλον που οραματιζόμαστε. 

Πηγή: https://energypress.gr/news/ena-vima-prin-tin-kataskeyi-ta-nea-fotovoltaika-tis-enosis-agrinioy

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

Ρίκια 1MW

Ρίκια 1MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1000 kW. Bρίσκεται στoν Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και παράγει ετησίως 1353 kWh/kWp. Όνομα

Keep & Pick 0,7MW

Keep & Pick 0,7MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 700kWp. Bρίσκεται στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Μαρκοπούλου του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και παράγει ετησίως

elΕλληνικά