Στη δικαιοδοσία του ΛΑΓΗΕ περνάνε οι ΑΠΕ Σύρου, Πάρου, Μυκόνου – Κρατάνε τις ταρίφες του μη διασυνδεδεμένου

Ο ΛΑΓΗΕ και όχι ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως συνέβαινε ως τώρα, θα είναι ο αντισυμβαλλόμενος των παραγωγών ΑΠΕ που είναι εγκατεστημένες στα (αυτόνομα μέχρι τώρα) ηλεκτρικά συστήματα των νησιών Σύρου, Πάρου και Μυκόνου. Και τούτο διότι τα νησιά αυτά είναι πλέον συνδεδεμένα με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα και δεν ανήκουν στην κατηγορία των ΜΔΝ (Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών).

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του κ. Σταθάκη, με την ένταξη τω νησιών στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα και στο Διασυνδεδεμένο Δίκτυο παύουν να ισχύουν οι διατάξεις του Κώδικα Μ.Δ.Ν. και ισχύουν και εφαρμόζονται οι διατάξεις των Κωδίκων του ΕΣΜΗΕ.

Παρόλα αυτά, στο κρίσιμο ζήτημα της αποζημίωσης (ταρίφας), οι ήδη εγκατεστημένοι σταθμοί φωτοβολταϊκών θα συνεχίζουν να έχουν την αντιμετώπιση που είχαν.

Ως ημέρα συντέλεσης της διασύνδεσης του αυτόνομου ηλεκτρικού συστήματος Σύρου και του αυτόνομου ηλεκτρικού συστήματος Πάρου με το Διασυνδεδεμένο Σύστημα προσδιορίζεται η 13η Μαρτίου 2018 και ώρα 00:00.

Ως ημέρα συντέλεσης της διασύνδεσης του αυτόνομου ηλεκτρικού συστήματος Μυκόνου προσδιορίζεται η 10η Μαΐου 2018 και ώρα 00:00.

Δείτε τις λεπτομέρειες της απόφασης Σταθάκη σε επισυναπτόμενο αρχείο. 

 

Πηγή: energypress.gr

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

Ρίκια 1MW

Ρίκια 1MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1000 kW. Bρίσκεται στoν Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και παράγει ετησίως 1353 kWh/kWp. Όνομα

Keep & Pick 0,7MW

Keep & Pick 0,7MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 700kWp. Bρίσκεται στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Μαρκοπούλου του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και παράγει ετησίως

elΕλληνικά