Ανεμογεννήτριες από τσιμέντο – Μια καινοτομία που μπορεί να ευνοήσει και την Ελλάδα

Η γερμανική Siemens εισάγει μια νέα τεχνολογία για πύργους ανεμογεννητριών από τσιμέντο προκειμένου να επιτύχει την εκμετάλλευση ισχυρότερων ανέμων σε ανώτερα υψόμετρα.

Στα πλαίσια αυτά, συνεργάζεται με τοπικούς φορείς στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος που θα ξεπεράσει τα 115 μέτρα ύψους προσφέροντας 10% υψηλότερη παραγωγή σε σύγκριση με ένα σύστημα ύψους 80 μέτρων.

Παράλληλα, η εταιρεία τονίζει ότι η νέα κατασκευή θα βασιστεί σε ντόπιους εργαζόμενους και υλικά και εκμηδενίζει την ανάγκη μεταφοράς έτοιμων εξαρτημάτων για τους πύργους.

Μέχρι στιγμής έχει δοκιμαστεί ένα πρωτότυπο σύστημα στο Τέξας και εμπορικά ένα σύστημα στην Αϊόβα των ΗΠΑ. Όπως είναι φυσικό, η κατασκευή ανεμογεννητριών τοπικά με βάση το τσιμέντο μπορεί να ενισχύσει οικονομίες όπως της Ελλάδας που δεν διαθέτουν παραδοσιακά τεχνογνωσία στα αιολικά, αλλά χαρακτηρίζονται από υψηλό αιολικό δυναμικό.

 

Πηγή: http://energypress.gr/news/anemogennitries-apo-tsimento-mia-kainotomia-poy-mporei-na-eynoisei-kai-tin-ellada

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

Ρίκια 1MW

Ρίκια 1MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1000 kW. Bρίσκεται στoν Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και παράγει ετησίως 1353 kWh/kWp. Όνομα

Keep & Pick 0,7MW

Keep & Pick 0,7MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 700kWp. Bρίσκεται στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Μαρκοπούλου του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και παράγει ετησίως

elΕλληνικά