Φωτοβολταϊκά σε δρόμους θα τοποθετήσει η Γαλλία

Στην τοποθέτηση φ/β πάνελ πάνω σε 1.000 χιλιόμετρα δρόμου, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, θα προχωρήσει η Γαλλία, παρέχοντας ενέργεια σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Σύμφωνα με τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ, υπουργός Οικολογίας και Ενέργειας της χώρας, «σε περίπτωση επιτυχίας, το πρόγραμμα θα παράσχει ηλεκτρική ενέργεια σε 5 εκατομμύρια ανθρώπους, ή περίπου το 8% του γαλλικού πληθυσμού».

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Ενέργειας της Γαλλίας, η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε 4 μέτρα δρόμου είναι αρκετή για να καλύπτει τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας ενός νοικοκυριού, εκτός από την θέρμανση, και ένα χιλιόμετρο μπορεί να καλύπτει 5.000 κατοίκους.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τη συγκόλληση λωρίδων πάχους 7  χιλιοστών στην επιφάνεια του οδοστρώματος. Η βασική τεχνολογία έχει ήδη αναπτυχθεί από την Colas, θυγατρική του γαλλικού βιομηχανικού ομίλου Bouygues.

 

Πηγή: http://energypress.gr/news/fotovoltaika-se-dromoys-tha-topothetisei-i-gallia

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

Ρίκια 1MW

Ρίκια 1MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1000 kW. Bρίσκεται στoν Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και παράγει ετησίως 1353 kWh/kWp. Όνομα

Keep & Pick 0,7MW

Keep & Pick 0,7MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 700kWp. Bρίσκεται στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Μαρκοπούλου του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και παράγει ετησίως

elΕλληνικά