Το μετρό του Σαντιάγο σύντομα θα κινείται με ανανεώσιμη ενέργεια

Αναβαθμίζονται οι συγκοινωνίες της πρωτεύουσας της Χιλής, με την πρόεδρο της χώρας να ανακοινώνει ότι το μετρό του Σαντιάγο σύντομα να τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από αιολική και φ/β ενέργεια.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για το δεύτερο μεγαλύτερο σύστημα μετρό της Νότιας Αμερικής, από άποψη μήκους διαδρομής. Το μετρό θα λαμβάνει το 42% της ενέργειας του από ηλιακή ενέργεια και το 18% από αιολική ενέργεια.

«Το βήμα της χώρας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τονίζει τη δέσμευσή της στην καθαρή ενέργεια που δεν βλάπτει το περιβάλλον ή τους ανθρώπους», δήλωσε η πρόεδρος Μπασελέτ, στη διάρκεια επίσκεψης σε σταθμό του μετρό που βρίσκεται υπό κατασκευή.

Η SunPower, με έδρα την Καλιφόρνια, κατασκευάζει τη μονάδα ηλιακής ενέργειας και οι εταιρείες Latin American Power και Elecnor, με έδρα τη Βραζιλία και την Ισπανία αντίστοιχα, είναι υπεύθυνες για το κομμάτι της αιολικής ενέργειας.

Η ηλιακή μονάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017 και η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές θα γίνει επίσημα το 2018, με προοπτική παροχής ενέργειας για 15 χρόνια. Ο ήλιος είναι μια ιδανική πηγή ενέργειας για τη Χιλή, λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας, ιδιαίτερα στο βόρειο κομμάτι της χώρας, καθώς και των ευνοϊκών ενεργειακών πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί.

 

Πηγή: http://energypress.gr/news/metro-toy-santiago-syntoma-tha-kineitai-me-ananeosimi-energeia

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

Ρίκια 1MW

Ρίκια 1MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1000 kW. Bρίσκεται στoν Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και παράγει ετησίως 1353 kWh/kWp. Όνομα

Keep & Pick 0,7MW

Keep & Pick 0,7MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 700kWp. Bρίσκεται στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Μαρκοπούλου του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και παράγει ετησίως

elΕλληνικά