Το Σαν Ντιέγκο θα γίνει η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ με 100% ΑΠΕ

Η πόλη του Σαν Ντιέγκο στη Νότια Καλιφόρνια φιλοδοξεί να καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες εξολοκλήρου από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ως το 2035 μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές ρύπων του θερμοκηπίου κατά το ήμισυ. Απώτερος στόχος είναι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 80% έως το 2050.

Το Σαν Ντιέγκο είναι η όγδοη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ με πληθυσμό 1,35 εκατομμύρια και θα γίνει η μεγαλύτερη που θα τροφοδοτείται σε ποσοστό 100% από ΑΠΕ.

Το σχέδιο υποστηρίζει τόσο ο Ρεπουμπλικάνος Δήμαρχος Κέβιν Φόλκονερ όσο και το δημοτικό συμβούλιο που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί.

Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσω της διείσδυσης των φωτοβολταϊκών και των αιολικώνσυστημάτων στο ηλεκτροπαραγωγικό μείγμα.

Ήδη, το Σαν Ντιέγκο φιγουράρει στη δεύτερη θέση στις ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων με αύξηση ισχύος 76,6% μέσα σε δύο χρόνια στα 189 Μεγαβάτ στα τέλη του 2015.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ακόμα μια πρωτοβουλία για την αύξηση των φυτεμένων δέντρωνστην πόλη κατά 35%.

Ολοένα και περισσότεροι κλιματικοί επιστήμονες αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της αποκατάστασης των χαμένων οικοσυστημάτων προκειμένου να αναστραφεί η κλιματική αλλαγή και η υπερσυγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και να προστατευτεί η βιοποικιλότητα.

Σύμφωνα με την οργάνωση Biodiversity for a Livable Climate, η αποκατάσταση των κύκλων του νερού, του εδάφους, των λειμώνων, των υγροτόπων και των δασών μπορούν να απομακρύνουν γιγατόνους άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Άλλοι στόχοι είναι η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση του 90% των στερεών αποβλήτων και η περικοπή των μετακινήσεων με αυτοκίνητο κατά το ένα τρίτο ως το 2035 με παράλληλη αναβάθμιση του ρόλου των μέσων μεταφοράς και του ποδηλάτου στις αστικές μετακινήσεις. Επίσης ο μισός στόλος των δημοτικών οχημάτων θα αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μαζί με το Σαν Ντιέγκο, άλλες πόλεις που έχουν θέσει στόχους για 100% ΑΠΕ είναι το Σαν Φρανσίσκο, επίσης στην Καλιφόρνια, το Βανκούβερ, το Σύδνεϋ και η Κοπεγχάγη.

 

Πηγή: http://www.econews.gr/2016/05/11/san-diego-ape-130099/

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

Ρίκια 1MW

Ρίκια 1MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1000 kW. Bρίσκεται στoν Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και παράγει ετησίως 1353 kWh/kWp. Όνομα

Keep & Pick 0,7MW

Keep & Pick 0,7MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 700kWp. Bρίσκεται στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Μαρκοπούλου του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και παράγει ετησίως

elΕλληνικά