ΣΤΕΓΗ: Επιστολή στον ΥΠΕΝ για net metering, virtual net metering και συμβάσεις

Επιστολή προς τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη και την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Παραγωγών Επενδυτών Μελετητών Κατασκευαστών Οικιακών Κτιριακών Φωτοβολταϊκών «ΣΤΕΓΗ» ζητώντας σαφείς απαντήσεις σε μια σειρά φλεγόντων θεμάτων που επηρεάζουν τους οικιακούς παραγωγούς.

Ειδικότερα, στην επιστολή της η «ΣΤΕΓΗ» επισημαίνει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της συνάντησης μας παρακαλούμε ενημερώστε μας τι κάνετε με τα θέματα που σας θέσαμε

Τα βασικά ερωτήματα που καταθέσαμε στην ηγεσία του ΥΠΕΝ είναι

Ζητήσαμε να προωθηθεί το net metering στα προγράμματα ΕΣΠΑ

Η ηγεσία του ΥΠΕΝ χωρίς να δεσμευτεί άφησε ανοιχτό την προώθηση του Net Metering στα προγράμματα ΕΣΠΑ  καθώς υπάρχουν συζητήσεις με το συναρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και μας απάντησε πως θα επανέλθει και αναμένουμε επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για το θέμα που είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ζητήσαμε την επέκταση εξ αποστάσεως εγκατάσταση φωτοβολταϊκών (virtual net metering)

Για το θέμα της εξ αποστάσεως εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στο Net Metering ( virtual net metering) για αγρότες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και Δημοτικών επιχειρήσεων  που δεν μπορούν να εγκαταστήσουν μονάδες σε όμορους χώρους ιδιοκτησίας τους  ένα αίτημα που κατέθεσαν στην συνέχεια και ο σύλλογος Π.Σ.Α.Φ μόνο για τον κλάδο τους (Πανελλήνιος Σύλλογος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών) φάνηκε να είναι ένα ενδιαφέρον αίτημα που στην πορεία μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα καθώς έγινε καταγραφή του αιτήματος τόσο από τον πρόεδρο της ΡΑΕ κ. Νίκο Μπουλαξή όσο και από το Υπουργό κ. Σκουρλέτη και αναμένουμε επίσημα και εδώ τοποθέτηση τους.

Ζητήσαμε την επί μηδενικής βάσεως συζήτηση για την μονομερή αλλαγή των συμβάσεων των οικιακών φωτοβολταϊκών όπως αυτό είχε δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και επίσημα γραπτώς με ανακοίνωση και δελτίου τύπου ο τότε τομεάρχης ενέργειας Κος Πετράκος στης 20/1/2015 σε συνάντηση που είχαμε μαζί του.

Αντιθέτως επί του παρόντος δεν πήραμε καμία απάντηση στο κύριο ερώτημά μας για  την επί μηδενικής βάσεως συζήτηση για την μονομερή αλλαγή των συμβάσεων των οικιακών φωτοβολταικών καθώς όπως τονίστηκε στην αρχή της συζήτησης  η σημερινή συνάντηση είναι μια πρώτη γνωριμία με τους συλλόγους και η έναρξη μιας συνεχής επικοινωνίας με το ΥΠΕΝ.

Παρακαλούμε για τις απαντήσεις σας χιλιάδες κόσμος μηχανικοί κατασκευαστές η αγορά και οι παραγωγοί αυτό παραγωγοί περιμένουν  εδώ και 1 χρόνο από τις 30.12.2014 που βγήκε ΦΕΚ της αυτόπαραγωγής και εδώ 20 μήνες από 1/4/2014  που επανακαθορίστηκαν οι τιμές του ειδικού προγράμματος ανάπτυξης φωτοβολταικών σε οικιακές στέγες  απαντήσεις σας και λύσεις αλλά και τήρηση των δεσμεύσεων σας προεκλογικά.

 

Πηγή: http://energypress.gr/news/stegi-epistoli-ston-ypen-gia-net-metering-virtual-net-metering-kai-symvaseis

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

Ρίκια 1MW

Ρίκια 1MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1000 kW. Bρίσκεται στoν Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και παράγει ετησίως 1353 kWh/kWp. Όνομα

Keep & Pick 0,7MW

Keep & Pick 0,7MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 700kWp. Bρίσκεται στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Μαρκοπούλου του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και παράγει ετησίως

elΕλληνικά