Απορρίφθηκε φωτοβολταϊκό στις ΗΠΑ επειδή …θα ρουφούσε όλο το ηλιακό φως

Απορρίφθηκε μεγάλο σχέδιο για φωτοβολταϊκό πάρκο έξω από την κωμόπολη Γούντλαντ της Βορείου Καρολίνας, που σχεδίαζε να εγκαταστήσει εταιρεία, καθώς το δημοτικό συμβούλιο, με τρεις ψήφους κατά και μιας υπέρ, αποφάσισε ότι το έργο θα στερούσε από τα φυτά της περιοχής το ηλιακό φως που χρειάζονται για φωτοσύνθεση!

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συνάντησης, ο κάτοικος του Γούντλαντ Μπόμπι Μαν τάχθηκε κατά της επένδυσης με το επιχείρημα ότι τα φωτοβολταϊκά «ρουφούν όλη την ενέργεια του ήλιου» και καταστρέφουν την τοπική οικονομία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Roanoke-Chowan News Herald.

Στη συνέχεια μίλησε η Τζέιν Μαν, σύζυγος του Μπόμπι και συνταξιούχος δασκάλα Επιστήμης, η οποία ανησυχεί ότι τα πάνελ θα στερούν από τα φυτά της περιοχής τη λιακάδα που χρειάζονται για φωτοσύνθεση.

Είχε προσέξει εξάλλου. Όπως η ίδια ανέφερε, ότι η βλάστηση κοντά σε φωτοβολταϊκά πάνελ φαινόταν ξεραμένη, λόγω έλλειψης λιακάδας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στον «αυξημένο αριθμό θανάτων από καρκίνο» στην περιοχή του Γούντλαντ, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να την πείσει ότι οι εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας δεν είναι καρκινογόνες.

Στο δημοτικό συμβούλιο ήταν παρόντες και εκπρόσωποι της εταιρείας ηλιακής ενέργειας Strata Solar Company, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι «τα πάνελ δεν απορροφούν επιπλέον ηλιακό φως».

Η διαβεβαίωση δεν ήταν αρκετή, αφού το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε την επένδυση με τρεις ψήφους κατά έναντι μίας υπέρ. Αποφάσισε μάλιστα να επιβάλει μορατόριουμ σε κάθε μελλοντικό σχέδιο για ηλιακά πάρκα.

 

Πηγή: http://energypress.gr/news/aporrifthike-fotovoltaiko-stis-ipa-epeidi-tha-royfoyse-olo-iliako-fos

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

Ρίκια 1MW

Ρίκια 1MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1000 kW. Bρίσκεται στoν Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και παράγει ετησίως 1353 kWh/kWp. Όνομα

Keep & Pick 0,7MW

Keep & Pick 0,7MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 700kWp. Bρίσκεται στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Μαρκοπούλου του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και παράγει ετησίως

elΕλληνικά