Πετρόχειλος (ΣΠΕΒ): Η Πολιτεία δεν βοηθά καθόλου το βιοαέριο

Για τα προβλήματα του κλάδου του βιοαερίου μίλησε στην ημερίδα για τους στόχους και τις προκλήσεις του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού που πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του ΥΠΕΝ ο Χρ. Πετρόχειλος, πρόεδρος του ΣΠΕΒ.

Ο κ. Πετρόχειλος σχολίασε ότι ο κλάδος του βιοαερίου “είναι το πιο δύσκολο κομμάτι των ΑΠΕ”, ενώ δεν έχει καν στόχους.

Απευθύνθηκε στο ΥΠΕΝ, λέγοντας “θα κάνουν τη δουλειά τους οι επιθεωρητές του ΥΠΕΝ όσον αφορά τα απόβλητα;”. Παράλληλα, χαρακτήρισε το βιοαέριο ως κλάδο με υψηλή προστιθέμενη αξία, ενώ τόνισε πως δημιουργούνται τέσσερις θέσεις εργασίας για κάθε μεγαβάτ εγκατεστημένης ισχύος.

Ο κ. Πετρόχειλος τόνισε ότι “δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και μόλις 17 εγκατεστημένα μεγαβάτ πανελλαδικά, ενώ η Πολιτεία δεν βοηθά καθόλου”. Χαρακτήρισε κακοσχεδιασμένο το σχετικό νόμο και χαρακτήρισε παράλογη την ακτίνα των 30χμ. που τέθηκε για τις μονάδες αυτού του είδους.

Πηγή: energypress.gr

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

Ρίκια 1MW

Ρίκια 1MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1000 kW. Bρίσκεται στoν Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και παράγει ετησίως 1353 kWh/kWp. Όνομα

Keep & Pick 0,7MW

Keep & Pick 0,7MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 700kWp. Bρίσκεται στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Μαρκοπούλου του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και παράγει ετησίως

elΕλληνικά