ΡΑΕ: Σχετικά με την διαδικασία χορήγησης άδειας για την Εκπροσώπηση παραγωγών ΑΠΕ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προχώρησε σε διευκρινιστική απόφαση σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης άδειας για την άσκηση της δραστηριότητας Εκπροσώπησης παραγωγών ΑΠΕ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει πως:

Μέχρι την έκδοση του Κανονισμού Αδειών Εκπροσώπησης συμμετεχόντων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, την κατ’ αναλογική εφαρμογή των ρυθμίσεων που προβλέπονται στο άρθρο 134 του ν. 4001/2011 και στον Κανονισμό Αδειών Προμήθειας και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας για την άσκηση της δραστηριότητας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, κατά τη διαδικασία χορήγησης, τροποποίησης και ανάκλησης των αδειών για την άσκηση της δραστηριότητας Εκπροσώπησης παραγωγών Α.Π.Ε. από Φορείς Σωρευτικής Εκπροσώπησης.

2. Η αίτηση για χορήγηση άδειας Εκπροσώπησης θα πρέπει να περιλαμβάνει την αιτούμενη ισχύ η οποία αντιστοιχεί στην συνολική ισχύ των παραγωγών Α.Π.Ε. τους οποίους ο δυνητικός Φορέας Σωρευτικής Εκπροσώπησης πρόκειται να εκπροσωπεί στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, και να συνοδεύεται από όλα τα έγγραφα και στοιχεία που ορίζονται στον Κανονισμό Αδειών Προμήθειας και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας και στα Παραρτήματα αυτού τα οποία αφορούν την εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και από απόδειξη για την καταβολή του προβλεπόμενου ανταποδοτικού τέλους βάσει του άρθρου 38 του ν. 4001/2011.

Δείτε σε επισυναπτόμενο αρχείο ολόκληρη την απόφαση της ΡΑΕ.

 

Πηγή: energypress.gr

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

Ρίκια 1MW

Ρίκια 1MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1000 kW. Bρίσκεται στoν Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και παράγει ετησίως 1353 kWh/kWp. Όνομα

Keep & Pick 0,7MW

Keep & Pick 0,7MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 700kWp. Bρίσκεται στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Μαρκοπούλου του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και παράγει ετησίως

elΕλληνικά