Στις 4 Δεκεμβρίου οι διαγωνισμοί για νέα φωτοβολταϊκά και αιολικά – Ανώτατο πλαφόν ισχύος για κάθε συμμετέχοντα

Η ΡΑΕ έθεσε σήμερα σε Δημόσια Διαβούλευση τα Τεύχη Προκήρυξης, καθώς και τα Παραρτήματα για τις παρακάτω κατηγορίες έργων ΑΠΕ που εντάσσονται στους διαγωνισμούς:

  1. Φωτοβολταϊκοί Σταθμοί εγκατεστημένης ισχύος μικρότερης ή ίσης του 1 MW.
  2. Φωτοβολταϊκοί Σταθμοί εγκατεστημένης ισχύος μεγαλύτερης του 1 MW και μικρότερης ή ίσης των 20 MW.
  3. Αιολικοί σταθμοί μέγιστης ισχύος παραγωγής μεγαλύτερης των 3 MW και μικρότερης ή ίσης των 50 MW.

Επισημαίνεται ότι η ΡΑΕ έχει αποστείλει προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τις υπ’ αριθμ. 11/2018 και 12/2018 Γνωμοδοτήσεις, οι οποίες αφορούν την ανώτατη τιμή εκκίνησης(προτείνει να είναι πλέον υψηλότερη από ότι προβλεπόταν αρχικά) και τη δημοπρατούμενη ισχύ (προτείνει να προστεθούν και ποσότητες από εκείνες που είχαν προγραμματιστεί για το 2019). Βεβαίως τα δύο αυτά θέματα θα οριστικοποιηθούν βάσει της εξέλιξης που θα υπάρξει, δηλαδή βάσει της τελικής απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η ΡΑΕ με την πρότασή της θέτει ανώτατο όριο 20% της δημοπρατούμενης ισχύος ανά κατηγορία, ως μέγιστη ισχύ με την οποία μπορεί να συμμετάσχει κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο. Η σχετική ρύθμιση ονομάζεται «Κανόνας Συμμετοχής» και προβλέπεται για όλες τις κατηγορίες διαγωνισμών («μικρά» και «μεγάλα» φωτοβολταϊκά, αιολικά). Εάν το χαρτοφυλάκιο ενός συμμετέχοντα ξεπερνά το πλαφόν του 20%, τότε όχι μόνο απορρίπτονται στο σύνολό τους οι αιτήσεις του, αλλά χάνει το τέλος συμμετοχής καθώς και τις εγγυητικές επιστολής συμμετοχής.

Ας σημειωθεί ότι στην αυριανή συνεδρίαση του forum της A- Energy με τίτλο “Μια νέα μέρα για τις ΑΠΕ” που θα μεταδώσει ζωντανά το energypress, θα παρουσιαστεί αναλυτικά από τη ΡΑΕ το διαγωνιστικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ.

Στα σχέδια Προκήρυξης υπάρχει το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα, το οποίο η Αρχή θα τηρήσει, για να καταστεί εφικτή η διενέργεια των εν λόγω ανταγωνιστικών διαδικασιών εντός του 2018 (Πίνακας 2).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην παρούσα δημόσια διαβούλευση υποβάλλοντας τις απόψεις τους ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση tender_res@rae.gr, μέχρι και τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ.

Συνημμένα αρχεία

  1. Σχέδιο – Προκήρυξη ΦΒ Κατηγορία Ι Σχέδιο - Προκήρυξη ΦΒ Κατηγορία Ι  (μέγεθος: 806,87 kb)
  2. Σχέδιο – Προκήρυξη ΦΒ Κατηγορία ΙI Σχέδιο - Προκήρυξη ΦΒ Κατηγορία ΙI  (μέγεθος: 815,844 kb)
  3. Σχέδιο – Προκήρυξη ΑΠ Κατηγορία ΙΙI Σχέδιο - Προκήρυξη ΑΠ Κατηγορία ΙΙI  (μέγεθος: 824,527 kb)
  4. Σχέδιο – Παραρτήματα Σχέδιο - Παραρτήματα (μέγεθος: 504,388 kb)

Πηγή: energypress.gr

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

Ρίκια 1MW

Ρίκια 1MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1000 kW. Bρίσκεται στoν Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και παράγει ετησίως 1353 kWh/kWp. Όνομα

Keep & Pick 0,7MW

Keep & Pick 0,7MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 700kWp. Bρίσκεται στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Μαρκοπούλου του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και παράγει ετησίως

elΕλληνικά