«Ασχοληθείτε σοβαρά με τα μικρά υδροηλεκτρικά»

Την ενίσχυση της ανάπτυξης των μικρών υδροηλεκτρικών έργων (ΜΥΗΕ) κατά προτεραιότητα προτείνει η Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Βουλής, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί ιδιαίτερα αποδοτική μορφή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και πολύ μεγάλη εγχώρια προστιθέμενη υπεραξία.

Στην έκθεση της Υποεπιτροπής προς τη Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, προτείνεται να δοθούν περαιτέρω οικονομικά και θεσμικά κίνητρα για την ανάπτυξη των μικρών υδροηλεκτρικών και να αρθούν τα διοικητικά και νομοθετικά εμπόδια τα οποία κρίνεται ότι λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη των ΜΥΗΕ, με αλλαγή του νομικού πλαισίου αδειοδότησης.

Στο πλαίσιο αυτό εισηγείται την κωδικοποίηση και την απλοποίηση της αδειοδοτικής νομοθεσίας και ζητά από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να επανεξετάσει τα κριτήρια χωροθέτησης των ΜΥΗΕ.

Θεωρεί αναγκαίο τον επανέλεγχο και την ανάκληση από τη ΡΑΕ των αδειών παραγωγής που δεν μπορούν να υλοποιηθούν, ώστε να ξεκαθαρίσει ο «μικροϋδροηλεκτρικός» χάρτης της χώρας, να μειωθεί σημαντικά το πλήθος των δεσμευμένων υδατορευμάτων και να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των φερόμενων προς υλοποίηση έργων.

Την έκθεση της Υποεπιτροπής δημοσιοποίησε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Εργων (ΕΣΜΥΕ).

(Η Εφημερίδα των Συντακτών)

 

Πηγή: http://energypress.gr/news/asholitheite-sovara-me-ta-mikra-ydroilektrika

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

Ρίκια 1MW

Ρίκια 1MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1000 kW. Bρίσκεται στoν Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και παράγει ετησίως 1353 kWh/kWp. Όνομα

Keep & Pick 0,7MW

Keep & Pick 0,7MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 700kWp. Bρίσκεται στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Μαρκοπούλου του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και παράγει ετησίως

elΕλληνικά