Η Google τροφοδοτεί το Internet από ανανεώσιμες πηγές

Με το βλέμμα στο Παρίσι και τη σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, η Google ανακοίνωσε σειρά συμφωνιών για την προμήθεια ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, με στόχο να γίνει ο μεγαλύτερος πελάτης και συνάμα από τους σημαντικότερους επενδυτές μέχρι το 2025.

Οι νέες συμφωνίες θα προσθέσουν 842 Megawatts ανανεώσιμης ενέργειας για την τροφοδοσία των κέντρων δεδομένων της εταιρείας σε όλο τον κόσμο. Με την προσθήκη αυτή, η Google φτάνει τα 2 Gigawatts, ισχύ ικανή να τροφοδοτήσει δυο εκατομμύρια ευρωπαϊκά νοικοκυριά και αντιστοιχεί στην απομάκρυνση σχεδόν ενός εκατομμυρίου αυτοκινήτων. 

Τα σχετικά συμβόλαια έχουν διάρκεια  από 10 έως 20 έτη και, σύμφωνα με τη Google, παρέχουν οικονομική σταθερότητα και το μέγεθος επένδυσης που είναι απαραίτητες για να κατασκευαστούν αιολικές και ηλιακές εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. 

«Από την πλευρά μας, αυτές οι συμφωνίες δεν βοηθούν μόνο στη μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος. Έχουν επίσης νόημα επιχειρηματικά, αφού εξασφαλίζουν καλές τιμές για τις υπηρεσίες μας», σημειώνει στο blog του ο Ελβετός Ουρς Χούλτσλε, επικεφαλής του τομέα τεχνικών υποδομών της Google.

«Πέρα από την προμήθεια ανανεώσιμης ενέργειας για τα δικά μας κέντρα δεδομένων, έχουμε επενδύσει 2,5 δισ. δολάρια σε μεγάλα έργα από την Γερμανία μέχρι το Κάνσας και την Κένυα. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε την ανάπτυξη της ανανεώσιμης ενέργειας τόσο ως πελάτης όσο και ως επενδυτής, μειώνοντας τα κόστη για όλους», σημειώνει ο ίδιος.

 

Πηγή: http://energypress.gr/news/i-google-trofodotei-internet-apo-ananeosimes-piges 

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

Ρίκια 1MW

Ρίκια 1MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1000 kW. Bρίσκεται στoν Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και παράγει ετησίως 1353 kWh/kWp. Όνομα

Keep & Pick 0,7MW

Keep & Pick 0,7MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 700kWp. Bρίσκεται στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Μαρκοπούλου του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και παράγει ετησίως

elΕλληνικά