Οι κκ. Microsoft, Facebook, Amazon και Virgin δίνουν δισ. στις ΑΠΕ

Μια συμμαχία στην οποία συμμετέχουν ορισμένοι από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο φιλοδοξεί να αλλάξει το ενεργειακό μέλλον του πλανήτη.

Η συμμαχία με την ονομασία «Breakthrough Energy Coalition» την οποία έχουν συνάψει ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέητς, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο ισχυρός άνδρας του ομίλου Virgin Group, Ρίτσαρντ Μπράνσον, διευθύνων σύμβουλος του Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο πρόεδρος του Alibaba, Τζακ Μα, αλλά και ο γνωστός επενδυτής Τζωρτζ Σόρος αποστολή έχει την προαγωγή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μέσα από διεθνείς συνεργασίες χωρών που φιλοδοξούν να εκμηδενίσουν τις εκπομπές άνθρακα.

Ειδικότερα, θα διοχετευθούν επενδυτικά κεφάλαια σε τομείς όπως η παραγωγή και αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, τα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας, η αύξηση της αποδοτικότητας των τεχνολογιών ΑΠΕ και η γεωργία.

Η οργάνωση επισημαίνει ότι τα κρατικά κεφάλαια και πρωτοβουλίες δεν επαρκούν για την επίτευξη των κλιματικών στόχων, αλλά απαιτείται η ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικές ικανότητες ώστε η μετάβαση σε ένα «πράσινο» ενεργειακό μέλλον να είναι οικονομικά βιώσιμη.

Η Breakthrough Energy Coalition δεν ενδιαφέρεται για βραχυπρόθεσμες επενδύσεις, αλλά θα συνεργαστεί με επενδυτές που θα θέσουν μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις και θα προωθήσουν νέες προσεγγίσεις για την παραγωγή ενέργειας.

Κίνητρα για τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια είναι το μακροπρόθεσμο οικονομικό όφελος, αλλά και η συμμετοχή τους σε ένα εγχείρημα που μπορεί να μεταβάλλει άρδην την εικόνα του πλανήτη προς το καλύτερο.

Το Breakthrough Energy Coalition θα δραστηριοποιηθεί σε 20 χώρες, οι οποίες συμμετέχουν στο Mission Innovation, μια πρωτοβουλία που θα διπλασιάσει στα 20 δισ. δολάρια τις επενδύσεις στην ενεργειακή μέσα στην επόμενη πενταετία.

Την πρωτοβουλία παρουσίασε ο Μπιλ Γκέητς στον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και το Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ σε παράλληλη εκδήλωση κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι (COP21).

Η διείσδυση των ΑΠΕ αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη νέα παγκόσμια συμφωνία για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης που θα διαρκέσει από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου.

 

Πηγή: http://www.econews.gr/2015/12/02/breakthroughenergycoalition-energeia-ape-127208/

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

Ρίκια 1MW

Ρίκια 1MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1000 kW. Bρίσκεται στoν Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και παράγει ετησίως 1353 kWh/kWp. Όνομα

Keep & Pick 0,7MW

Keep & Pick 0,7MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 700kWp. Bρίσκεται στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Μαρκοπούλου του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και παράγει ετησίως

elΕλληνικά