Παράγουμε βιοαέριο στο σπίτι με οργανικά απόβλητα τροφίμων – Home Biogas [vid&pics]

Η αυτοπαραγωγή ενέργειας στο σπίτι ποτέ δεν ήταν ευκολότερη υπόθεση. Η ισραηλινή εταιρεία Home Biogas ανέπτυξε μια οικονομικά προσιτή, οικιακή μονάδα παραγωγήςβιοαερίου που επιτρέπει στον χρήστη να μετατρέπει τα οργανικά του απόβλητα σε καύσιμο.

Η εταιρεία αναζητά κεφάλαια μέσα από μια πλατφόρμα μικροχρηματοδότησης(crowdfunding). Η οικιακή μονάδα βιοαερίου επιτρέπει τη μετατροπή των οργανικών αποβλήτων σε βιοαέριο αρκετό για δύο ως τέσσερις ώρες μαγειρέματος και σε πέντε ως οκτώ λίτρα λιπάσματος κάθε μέρα.

 

Η μονάδα HomeBiogas θεωρείται ιδανική για χρήστες που θέλουν να εγκαταστήσουν ένα σύστημα ανάκτησης αποβλήτων πλήρους κύκλου στην «πίσω αυλή» του σπιτιού τους. Η μονάδα μπορεί να επεξεργαστεί μέχρι έξι λίτρα αποβλήτων τροφίμων ή μέχρι 15 λίτρα κοπριάς κάθε μέρα και να τα μετατρέψει σε αέριο για μαγείρεμα ή σε οργανικό λίπασμα για τον κήπο.

Το HomeBiogas προορίζεται για τον μέσο ιδιοκτήτη μιας κατοικίας που είτε έχει απεξαρτηθεί από το δίκτυο είτε αναζητά μια οικιακή πηγή καθαρής ενέργειας.

Κάθε κιλό αποβλήτων τροφίμων μετατρέπεται σε 200 λίτρα αερίου, ποσότητα υπεραρκετή για να τροφοδοτήσει μια ώρα μαγείρεμα.

Δείτε το video!

Πέραν από τη φιλική τιμή και τα περιβαλλοντικά οφέλη, η παραλληλόγραμμη μονάδα είναι εύχρηστη και μπορεί να συναρμολογηθεί γρήγορα και απλά. Έχει διαστάσεις 1,2μΧ1,65μΧ1μ και ζυγίζει λιγότερο από 40 κιλά.

Αυτοί που θα αγοράσουν τη μονάδα μέσω της πλατφόρμας indiegogo θα πληρώσουν μόλις 890 Ευρώ. Μετά τη λήξη της καμπάνιας θα πωλείται στην αρχική της τιμή των 1500 Ευρώ.

Πηγή: http://www.econews.gr/2015/11/30/bioaerio-homebiogas-127137/

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

Ρίκια 1MW

Ρίκια 1MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1000 kW. Bρίσκεται στoν Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και παράγει ετησίως 1353 kWh/kWp. Όνομα

Keep & Pick 0,7MW

Keep & Pick 0,7MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 700kWp. Bρίσκεται στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Μαρκοπούλου του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και παράγει ετησίως

elΕλληνικά