Θερμαινόμενα πεζοδρόμια στο Καρπενήσι με τη βοήθεια της γεωθερμίας

Τα πεζοδρόμια στο Καρπενήσι καθαρίζονται πλέον μόνα τους από το χιόνι, καθώς εγκαταστάθηκε κατά την πρόσφατη αστική ανάπλαση σύστημα γεωθερμίας που ανακυκλώνει και θερμαίνει νερό σε βάθος 100 μέτρων.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένας «θερμός» διάδρομος στην επιφάνεια, που διατηρείται καθαρός και άρα ασφαλής για τους πεζούς, καθώς λόγω της θερμότητας το χιόνι που πέφτει εκεί, λιώνει. 

Στο θέμα αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο facebook και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και πρώην δήμαρχος της πόλης Κωστής Μπακογιάννης, καθώς το έργο ξεκίνησε το 2012, επί δημαρχίας του. «Μετακίνηση με ασφάλεια υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες. Παντού χιόνι, οι δρόμοι καθαροί» έγραψε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του. 

 

Πηγή: http://energypress.gr/news/thermainomena-pezodromia-sto-karpenisi-me-ti-voitheia-tis-geothermias

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

Ρίκια 1MW

Ρίκια 1MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1000 kW. Bρίσκεται στoν Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και παράγει ετησίως 1353 kWh/kWp. Όνομα

Keep & Pick 0,7MW

Keep & Pick 0,7MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 700kWp. Bρίσκεται στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Μαρκοπούλου του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και παράγει ετησίως

elΕλληνικά