Το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό σταθμό εγκαινίασε το Μαρόκο

Ο βασιλιάς του Μαρόκου, Μοχάμεντ VI, εγκαινίασε χθες μία από τις μεγαλύτερες ηλιακές εγκαταστάσεις παγκοσμίως.  

Το Μαρόκο κατασκεύασε το σταθμό φιλοδοξώντας να εκμεταλλευτεί την έρημο Σαχάρα για να αποκτήσει κυρίαρχη θέση στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.  

Το έργο αξίας 3.9 δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται στη νότια πόλη της Ouarzazate και αναμένεται σε πρώτη φάση να τροφοδοτήσει με ενέργεια πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά, ενώ πρόκειται μέσα στα επόμενα χρόνια με επεκτάσεις να ενισχυθεί και άλλο.   

Η Climate Investment Funds που έχει επενδύσει 435 εκατομμύρια δολάρια στο έργο, αναφέρει μέσω εκπροσώπου της πως το Μαρόκο ήταν η ιδανική επιλογή για ένα τόσο ακριβό και μεγάλο εγχείρημα λόγω της πολιτικής του σταθερότητας στην περιοχή και εξαιτίας σειράς κυβερνητικών μέτρων και ρυθμίσεων που ευνόησαν τη δημιουργία του Noor.

Ο Hakima El Haite, υφυπουργός Περιβάλλοντος, δήλωσε πως το έργο αυτό θα γίνει παράδειγμα για τις χώρες που δεν έχουν ορυκτό πλούτο και πετρέλαιο και τόνισε πως το έργο αυτό θα ενισχύσει πολύ την ενεργειακή αυτονομία της χώρας.

 

Πηγή: http://energypress.gr/news/megalytero-iliothermiko-stathmo-egkainiase-maroko

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

Ρίκια 1MW

Ρίκια 1MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1000 kW. Bρίσκεται στoν Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και παράγει ετησίως 1353 kWh/kWp. Όνομα

Keep & Pick 0,7MW

Keep & Pick 0,7MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 700kWp. Bρίσκεται στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Μαρκοπούλου του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και παράγει ετησίως

elΕλληνικά