Κύπρος: Έλλειμμα 25 εκατ. ευρώ στο ταμείο για τις ΑΠΕ

Με κατάρρευση κινδυνεύει το Ταμείο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Κύπρο, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα έλλειμμα της τάξης των €25 εκατ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, ο οποίος μιλούσε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», η δύσκολη κατάσταση για το Ταμείο ΑΠΕ, δημιουργήθηκε λόγω της σημαντικής μείωσης στην τιμή του ηλεκτρισμού, η οποία προέκυψε από τη μείωση του κόστους των καυσίμων.

«Για να μπορέσει να διατηρηθεί βιώσιμο το Ταμείο των ΑΠΕ, θα πρέπει από αυτή τη μείωση που επήλθε, να πάρουμε πίσω ένα ποσοστό της τάξης περίπου του 15% και να το καταθέσουμε στο Ταμείο αυτό», εξήγησε ο κ. Λακκοτρύπης.

Συναφώς, ο κ. Λακκοτρύπης σημείωσε ότι το έλλειμμα, οφείλεται και στις μακροχρόνιες συμβάσεις – σε βάθος 20ετίας – που υπογράφηκαν και οι οποίες ‘κλειδώνουν’ το Κράτος με τους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε πολύ ψηλές τιμές.

 

Πηγή: http://energypress.gr/news/kypros-elleimma-25-ekat-eyro-sto-tameio-gia-tis-ape

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW

ENERGEIAKES KOINOTITES AGRINIO 95ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

Ρίκια 1MW

Ρίκια 1MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1000 kW. Bρίσκεται στoν Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και παράγει ετησίως 1353 kWh/kWp. Όνομα

Keep & Pick 0,7MW

Keep & Pick 0,7MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 700kWp. Bρίσκεται στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Μαρκοπούλου του νομού Αττικής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και παράγει ετησίως

elΕλληνικά